Saturday, November 26, 2011

Maggie Mee Pedas Berkentang

Hujan di petang hari ni membuatkan perut kami sekeluarga berkeroncong...masing -masing dah pusing dapur cari makanan..kuih tiram yang dibuat hari tu dah pun habis..jadi yang ada ialah Maggie Mee perasa kari..mari kita masak maggie cara saya...yg penting mesti extra pedas dan hottt..

Maggie Mee Pedas Berkentang




5 paket Maggie Mee Perasa Kari
1 labu bawang merah - dihiris halus
3 ulas bawang putih - di ketuk
7 biji cili api - potong halus
2 senduk kecil cili kisar
2 biji kentang - potong dadu
udang ikut sukalah..nak letak banyak mana
kicap manis & masin
cili sos
6 biji perahan limau kasturi


Cara :

Gorengkan udang dahulu..ketepikan
Tumiskan bawang putih dan bawang merah hingga naik bau
Msukkan cili kisar...tumis hingga naik bau
Masukkan kentang..
Masukkan cili padi..
Masukkan serbuk perasa kari Maggie
Masukkan cili sos, kicap masin n manis...tumis lg hingga garing
Msukkan udang..kacau lg
Masukkan air secukupnya utk kuah
Bila mendidih masukkan telur..kemudian masukkan maggie mee
Tutupkan api..tuangkan perahan limau kasturi..

No comments:

Post a Comment